Logo Aqualysis waterlaboratorium

Home

Aqualysis, helder in wateronderzoek

Aqualysis is een geaccrediteerd laboratorium (L230) dat toegerust is met moderne analysetechnieken. Monsterneming, chemische analyse, bacteriologisch en hydrobiologisch onderzoek vormen de expertise.

Professioneel, innovatief en dienstverlenend zijn de kwaliteiten die bij Aqualysis passen.  Door korte lijnen geeft Aqualysis snel de juiste informatie en goed klantgericht advies.

Over Aqualysis

Vijf samenwerkende waterschappen.

Aqualysis is het resultaat van vijf samenwerkende waterschappen. Deze vijf waterschappen zijn allen voor een gelijk deel eigenaar van Aqualysis met een eigen juridische entiteit en bestuur.

Aqualysis is een laboratorium met een volledige focus op de waterschapstaak en dat er voor de waterschappen is, ook met de grootste spoed als daarom wordt gevraagd. Een laboratorium dat niet alleen uitvoert datgeen er gevraagd wordt, maar die met name doet wat wordt verwacht. Dat gaat dus net iets verder.

Uitgelicht

 • Nieuwsbrief Mei 2020

  In de digitale nieuwsbrief van Waterlaboratorium Aqualysis leest u het laatste nieuws en een overzicht van de komende activiteiten.
  Voorbeeld van nieuwsbrief
 • Aqualysis hervat bemonstering RWZI's

  In samenspraak met de waterschappen start Aqualysis de bemonstering en analyses van afvalwater vanaf deze week weer op. Dit is mogelijk omdat Aqualysis en de waterschappen een aantal maatregelen hebben genomen zodat medewerkers veilig de bemonstering en analyses kunnen uitvoeren.
 • Nieuwe directeur waterlaboratorium Aqualysis

  Met ingang van 1 juni 2020 is Henk Laarman de nieuwe directeur van waterlaboratorium Aqualysis in Zwolle. Hij volgt hiermee Herman van den Berg op die afscheid neemt van Aqualysis na een periode van 45 jaar werkzaam te zijn geweest in de waterlaboratoriumwereld.
  Foto Henk Laarman

Kwaliteit goed geborgd!

Aqualysis is geaccrediteerd voor diverse laboratoriumanalyses en monsternemingen.
De complete lijst met verrichtingen kunt u vinden onder registratienummer L230 op de site van de
Raad voor Accreditatie.

Daarnaast is Aqualysis ministerieel erkend voor bemonsteringen van Veldwerk milieuhygiënisch bodem- en waterbodemonderzoek conform AS 2000 en Laboratoriumanalyses conform AS 3000.

Lees meer over Accreditatie en Ministeriele erkening

Promotiefilm Aqualyses