Golvend water met tekst wij zoeken.

Ben jij werkzaam in de biologie? Werk je graag samen met experts in jouw vakgebied en wil jij de mensen in je team motiveren? Dat komt goed uit! Bij Aqualysis kun je deze passies combineren.   
 
Het is maandagochtend. Je bent met een aantal collega’s de mogelijkheden van de onderzoekstechniek Bioassays aan het verkennen. Andere collega’s zijn in gesprek over veenmos dat als een soort spons regenwater vasthoudt en daarnaast ook nog eens een uitblinker is in CO2-opslag. De telefoon rinkelt. Eén van de hydrobiologen aan de lijn. ‘Tijdens de reguliere monitoring van macrofauna is een nieuwe soort aangetroffen. Dit wilde ik je even laten weten’. Ze hangt op, nieuwsgierig en leergierig verder met het uitzoeken van een interessant monster met waterbeestjes. Je ziet een organisatie die in ontwikkeling is en een team dat ontzettend veel kennis heeft en durft te innoveren. Straks nog een boeiend overleg met ecologen over de inzet van DNA methoden om invasieve soorten vroegtijdig te signaleren.

Over de functie

 • Je denkt op strategisch niveau mee in de keuzes en doelstellingen van Aqualysis.
 • Je overziet de productieomvang, de inzet van je team en de benodigde financiële middelen. 
 • Je streeft naar excellente resultaten. 
 • In de functie gebruik jij jouw vakkennis op het gebied van biologie en je managementvaardigheden.
 • Je bouwt, samen met je team, verder aan hydrobiologisch werk, nieuwe toepassingen van eDNA en je verkent de mogelijkheden van nieuwe onderzoekstechnieken zoals Bioassays en Elisa. 
 • Je ontwikkelt partnerschap met kennisinstellingen, waarmee je de denk- en innovatiekracht van beide partijen vergroot. 
 • Je vertegenwoordigt het team in overlegstructuren in binnen- en buitenland. 
 • Je bent lid van het Managementteam en levert een actieve bijdrage aan het behalen van de ambities van Aqualysis. 

Waar ga je werken?

Aqualysis is het waterlaboratorium van de vijf waterschappen (Drents Overijsselse Delta, Vallei en Veluwe, Zuiderzeeland, Vechtstromen en Rijn en IJssel). Bij Aqualysis onderzoeken we de kwaliteit van water. Naast een biologisch laboratorium hebben we ook een chemisch laboratorium en  verrichten we veldwerk voor klanten. Het is daarmee een omgeving die voortdurend verandert. Wettelijk, maatschappelijk én technologisch.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Aqualysis is een geaccrediteerd laboratorium met focus op de waterschapstaak. Dat zorgt voor een unieke dynamiek. Daarbinnen ga jij onderdeel uitmaken van het team biologie. Als Teamleider Biologie geef je met een duidelijke toekomstvisie leiding aan 10 mensen. Het team doet de monsterneming. analyse en rapportage voor de vijf waterschappen zoals hierboven genoemd. Daarbij gaat het om moleculairbiologisch, hydrobiologisch en bacteriologisch onderzoek met in deze functie de nadruk op hydrobiologisch en eDNA onderzoek.

Criteria

Wat vragen we van jou?

 • Een helicopterview. Je behoudt het overzicht en zoomt in daar waar het nodig is. Je kunt goed omgaan met een zelfstandig functionerend team, en weet hen ook richting te geven.
 • WO werk- en denkniveau, richting biologie / aquatische ecologie.
 • 3 – 5 jaar relevante werkervaring. 
 • De vaardigheid om mensen te enthousiasmeren en te motiveren. 
 • Affiniteit met nieuwe onderzoeksmethodes. 
 • Een enthousiaste en inspirerende persoonlijkheid.  
 • Een stevig netwerk in de branche. 

Past dit bij jou? Reageer dan direct.

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je van ons?

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven, in een state-of-the-art laboratorium in het mooie Zwolle. 
 • Je kunt rekenen op een goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden (cao Waterschappen). Een bruto jaarsalaris tussen de € 65.000,- en € 92.000,- (afhankelijk van ervaring). Dit is inclusief een individueel keuzebudget van 21%. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra vrije tijd of als aanvulling op je salaris. 
 • Bij onze organisatie werken we (deels) plaats- en tijdonafhankelijk. Om dat goed te doen liggen laptop en telefoon voor je klaar. We hebben, zeker nu we veel meer vanuit huis werken, oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn financiële middelen beschikbaar. 
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een ruim persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling. 
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan bedraagt de reiskostenvergoeding 0,21 cent per kilometer. 
Hans de Kok, de inmiddels gepensioneerde teamleider, vertelt:
“Je team bestaat uit mensen met kennis op het gebied van biologie, op hbo-niveau en wo-niveau. Het mooie is dat ze het specifieke werk van Aqualysis grotendeels op de werkplek verder hebben geleerd. Dat maakt het heel interessant. Het team heeft behoefte aan iemand die zich nadrukkelijk op de werkvloer beweegt, die graag contact maakt. Daarnaast is er behoefte aan iemand die ook deels vak-onderlegd is. Dat vind ik zelf in positieve zin heel opvallend, want het team weet ontzettend veel. Ik heb met ontzettend veel enthousiasme en energie met het team samengewerkt en draag nu ik met pensioen ga, met volle tevredenheid mijn rol over aan de nieuwe collega ”   
 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat. 

Solliciteren is erg eenvoudig: in drie kleine stappen is het al gebeurd! 
1.    Klik op ‘reageer direct’.
2.    Vul je gegevens in en upload je cv.
3.    Klik op verzenden.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Ingrid Boekema (Consultant bij Effectus-HR) op telefoonnummer 06-15208859.

Acquisitie

Wij werken bewust én vol vertrouwen met Effectus-HR samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.