Nieuwe Teamleider Klantenservice

Dag allen, Als ik dit schrijf, werk ik nog voor Waterschap Drents Overijsselse Delta, maar wanneer jullie dit lezen ben ik net als Teamleider Klantenservice bij Aqualysis begonnen. Dus lijkt het me goed me even voor te stellen.

Mijn naam is Sander van Acker en ik woon sinds een aantal jaren in het prachtige Heino, samen met mijn vrouw en twee zonen (7 en 5). Oorspronkelijk kom ik uit het Noord-Hollandse Heerhugowaard, maar met wat omzwervingen via Amsterdam, Purmerend, Lobith en Arnhem uiteindelijk dus in Overijssel neergestreken en niet van plan daar snel weg te gaan.

Van kinds af aan heb ik een grote interesse voor de waterwereld gehad. Na mijn studies Fysische Geografie (VU) en Land- en Watermanagement (Larenstein) ben ik begonnen als databeheerder voor het toen net gefuseerde Waterschap Rivierenland. Databeheer stond daar nog in de kinderschoenen en heb daar met een collega het databeheer van zowel waterkwantiteits- als waterkwaliteitsdata opgezet.

Een paar jaar later heb ik de overstap gemaakt naar hydroloog omdat ik meer verdieping in de waterwereld zocht. Toen ik mijn vrouw leerde kennen heb ik mijn carrière als hydroloog bij het toenmalige Waterschap Groot Salland voort gezet. Waar ik eerder verdieping zocht, wilde ik me hier juist meer verbreden in en meer in contact komen met de waterwereld.

De afgelopen drie jaar heb ik mede daarom gewerkt als omgevingsmanager in het Ruimte voor de Rivier project Zwolle. Het belangrijkste dat ik in die periode geleerd heb, is het belang om in verbinding te zijn met de omgeving, om belangen te delen en te kijken waar we elkaar kunnen versterken.

Ik ben uitermate trots op onze waterwereld en draag dit graag uit naar iedereen die het horen wil. In verbinding staan met elkaar is daarin essentieel en wordt mijns inziens bereikt door samen te werken en door in alles transparant en open te zijn. Hoewel ik niet veel ervaring heb met de wereld van de laboratoria, verwacht ik, misschien juist wel daarom, een productieve bijdrage te kunnen leveren aan het werk van Aqualysis.

Nu u mij een beetje meer hebt leren kennen, hoop ik dat ik ook snel met u een keer kennis mag maken. Ik hoop u dan ook snel een keer te ontmoeten! Tot gauw! Met vriendelijke groet, Sander van Acker