• Vacature: Chemisch analist anorganisch

  Ter uitbreiding van het team anorganisch zijn wij op zoek naar een Chemisch analist.
  Ben jij die flexibele en nieuwsgierige analist? Solliciteer dan op deze veelzijdige functie!

 • Team Chemie heeft iets te vieren…

  Trots om te vermelden dat Aqualysis vanaf december 2022 zelfstandig PFAS-onderzoek uitvoert voor de waterschappen.

 • Een heldere kijk op …

  ‘Vinger aan de pols houden bij waterkwaliteit’
  Een blik achter de schermen in de wereld van wateronderzoek.
  Erik en René zijn chemisch analist bij Aqualysis. Ze houden voor een groot gebied in Noordoost Nederland de vinger aan de pols door watermonsters te analyseren.
  Is het goed, zien ze afwijkingen of moeten ze meteen aan de bel trekken omdat er een bedreiging op ons af komt.

 • Een heldere kijk op …

  In “Een heldere kijk op …” laten we onze collega’s en samenwerkingspartners aan het woord. Zij verfrissen met nieuwe ideeën en geven een andere kijk.
  Wim Schutte werkt al zo’n 30 jaar binnen het waterschapslaboratorium en is een expert als het gaat om het analyseren van metalen in oppervlaktewater. Hoe is de labwereld veranderd en hoe ziet hij de toekomst?

 • Internationale dag van de biodiversiteit

  Op 22 mei is het de dag van de biodiversiteit. Wist je dat er in Nederland ongeveer 27.000 verschillende diersoorten leven? En wat kan jij zelf doen om de biodiversiteit te behouden? Lees het blog van onze hydrobioloog Rob Heusinkveld voor inspiratie. “Geniet van alles wat er om je heen zwemt, vliegt en kruipt.”

 • Een heldere kijk op …

  In “Een heldere kijk op …” laten we collega’s en partners aan het woord. Zij verfrissen met nieuwe ideeën en geven een andere kijk. Migle Bacionaite is als monsternemer bij Aqualysis de ogen en oren in het veld. Wat komt zij tegen in haar werk? En hoe ziet zij de toekomst met innovatie en klimaatverandering?

 • Vacature: Chemisch analist (HBO) (vervuld)

  Onze afdeling chemie richt zich op het verkrijgen van chemische analyseresultaten met behulp van moderne analysetechnieken. Team anorganisch bestaat uit 11 bevlogen analisten die betrokken zijn bij hun werk én bij elkaar. Ter uitbreiding van ons team anorganisch zijn wij op zoek naar een bevlogen analist.

 • Een heldere kijk op...

  In “Een heldere kijk op …” laten we collega’s en partners aan het woord. We geven een kijkje in de wereld van wateronderzoek. Stagiair Matthijs Dobbelaar trapt af en vertelt over een nieuwe meetmethode die binnen Aqualysis is ontwikkeld.

 • Vernieuwde zeldzaamheidslijst

  Het heeft ongeveer 20 jaar geduurd, maar hier is de vernieuwde zeldzaamheidslijst van de aquatische macrofauna. Collega Hans Hop  heeft samen met collega Jurriaan Moonen de zeldzaamheidslijst vernieuwd.